Jakość i bezpieczeństwo żywności
W SanoRice kontrola jakości jest procesem ciągłym. Wszystkie nasze zakłady produkcyjne posiadają certyfikaty BRC i IFS na wyższym poziomie i z najwyższą oceną.
Nasza kontrola jakości zaczyna się od surowców i starannej selekcji naszych dostawców. Nasze produkty końcowe przed opuszczeniem zakładów produkcyjnych, są zawsze szczegółowo testowane i analizowane.
Bezpieczeństwo żywności jest niezbędne i jesteśmy bardzo świadomi naszej odpowiedzialności w tym zakresie. Dlatego nasze zakłady produkcyjne posiadają system HACCP, który jest okresowo oceniany przez niezależne podmioty zewnętrzne.
Ponadto prowadzimy system ścisłej kontroli jakości, który rozpoczyna się od starannego doboru naszych dostawców, po szeroko zakrojone kontrole wejściowe surowców i kontrole wyjściowe gotowych produktów przez akredytowane laboratoria.
Kontrola jakości jest ciągłym procesem.